LinkStore

Logo for web
learn web development
Научи Веб Девелопмент
Ние ќе ви демонстрираме како:

Да креираш почетна страница

Промени темплејт, искористи темплејт, додади графици, банери и слично

Направи статична страна

Додади портфолио

Додади новости / blog

Инсталирај plugin, widget и научи како да ги користиш или едитираш

Додавање графици

Креирај и додади контакт форма

Избриши коментари од страницата, забрани или овозможи

Q&A

Хиперлинковите, вообичаено наречени линкови, се основен концепт зад Интернетот. За да објасниме што се врски, треба да се вратиме на самите основи на веб архитектурата.

Накратко веб-сервер или хостинг како што го именуваме во насловот, тоа е простор со хардвер кој ни дава можност да ги хостираме нашите веб-датотеки и да ги објавуваме на интернет.

WordPress е бесплатен и систем за управување со содржини со отворен код напишан во PHP и поврзан со MySQL или MariaDB база на податоци со поддржан HTTPS. Карактеристиките вклучуваат архитектура на приклучоци и систем на шаблони, означени во WordPress како Теми.

Link Store академијата нуди многу квалитетна содржина за студентите да ги научат основите и напредното ниво на креирање веб-страници.

И покрај тоа што е најфлексибилна и најмоќна платформа, WordPress е прилично лесен за користење за почетници.

Сè уште се прашувате, „За што се користи WordPress.com? Краткиот одговор е: се што сакате. Да, тоа е феноменална платформа за блогирање, но може да се користи и како личен блог, деловна веб-страница, креативно портфолио или продавница за е-трговија.

Со нашето искуство можете лесно да ги научите основите за 2 недели.

11 различни типови на сајтови што можете да ги изградите со WordPress
Блог. WordPress започна како едноставна платформа за блогирање и брзо прерасна во моќен CMS што го знаеме денес. …
Бизнис веб-страница. …
Веб-страница за е-трговија. …
Веб-страница за портфолио. …
Онлајн заедница. …
Повеќејазична веб-страница. …
Амазон-Подружница продавници.

Ќе добиете онлајн дигитален сертификат за положен курс.

LINK ACADEMY